Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015




                     Καλώς ήλθατε στο  ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ "ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ "





Ο ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ ήταν αρχαίος φιλόσοφος που η καταγωγή του ήταν η Σύρος. 'Hταν ο δάσκαλος του Πυθαγόρα από την Σάμο, και έζησε σε μια σπηλιά στη Βόρεια Σύρο για πολλά χρόνια.


Το θεατρικό εργαστήρι ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ είναι ένας χώρος συναντήσεων και επικοινωνίας νέων μέσω του θεάτρου, του πολιτισμού και της ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, όπως επίσης μια κίνηση πολιτιστική.

Θεωρεί επίσης ότι το Θέατρο και ο Πολιτισμός, είναι ένας χώρος συνάντησης της κοινότητας, που οι πολίτες εκφράζουν και συζητούν το βίωμα και το όραμα τους για τον άνθρωπο και την κοινωνία όπως επίσης για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη μέσα από μια ολιστική προσέγγιση.


Η θεατρική ομάδα του ΦΕΡΕΚΥΔΗ  είναι πολυμελής  και μικτή, δηλαδή τα μέλη της είναι γονείς, εκπαιδευτικοί και έφηβοι.
Συνεργαζόμαστε με το «Πανελλήνιο ΔΙΚΤΥΟ για το ΘΕΑΤΡΟ στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και μετέχουμε στο Ευρωπαϊκό  Δίκτυο Νεανικού Θεάτρου με έδρα την GRENOBLE της Γαλλίας.
Στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην GRENOBLE, εδώ και 27 χρόνια γύρω από τις συναντήσεις του Νεανικού  Ευρωπαϊκού Θεάτρου, υπάρχει και αναπτύσσεται μια κίνηση καλλιτεχνική και πολιτισμού.
Μια γενιά νέων  ηθοποιών, σκηνοθετών, καλλιτεχνικών υπευθύνων, εκεί παίρνει σάρκα και οστά. Πιθανόν μεταξύ αυτών, είναι εκείνοι οι οποίοι θα ανανεώσουν  το Ευρωπαϊκό Θέατρο του Αύριο.
Η θεατρική ομάδα του ΦΕΡΕΚΥΔΗ, μετά από φάκελο υποψηφιότητας που υπέβαλε στους διοργανωτές του Φεστιβάλ του Νεανικού  ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ το 2006, πέτυχε να είναι η  μοναδική  Ελληνική συμμετοχή σε ένα συναπάντημα 300 νέων από 15 χώρες της Ευρώπης. 
Ήδη έχουμε συμμετάσχει από τότε, αρκετές φορές στις Συναντήσεις του Νεανικού Ευρωπαϊκού Θεάτρου στην Γαλλία.
Στα 10 χρόνια που λειτούργησε  η θεατρική ομάδα μέσα στο πλαίσιο του Κέντρου Πολιτισμού -Επικοινωνίας και Αειφόρου Ανάπτυξης Ν. Κυκλάδων, με τεχνικές  δραματοθεραπείας  και διεργασίας ομάδας έχουν συμμετάσχει  σ΄αυτή  89 άτομα και παρουσιάσαμε τα έργα που συνθέσαμε μέσα από ομαδική προσπάθεια στην Σύρο αλλά και στην Γαλλία.
Από το 2015 και σε συνέχεια της πορείας του το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ μετέχει στην ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΥΚΛΑΔΩΝ -ALTERA VITA .



       Μίλτος Σακελλαρίου
Εμψυχωτής Θ.Ο. ΦΕΡΕΚΥΔΗ

                      


Η συμμετοχή της Θεατρικής ομάδας στο 27ο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ τον Ιούλιο 2015 ήταν μια μεγάλη τιμή και συνάμα μια πρόκληση για τους συμμετέχοντες.

     

            

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: